Živánska45

Živánska

Suroviny

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 zelené papriky
  • cca 10ks zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • grilovacie korenie
  • alobal
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na pláty, vyklepeme, osolíme, z oboch strán tiež okoreníme a opaprikujeme. Na oleji alebo masti sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme. Vo výpeku opečieme do zlatista na kocky nakrájanú 1 cibuľu, pridáme znova mäso, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, poukladáme na pekáč, osolíme, na ne poukladáme udusené mäso, na mäso dáme kolieska cibule, paradajok, papriky, cesnakom posypeme, dáme opäť zemiaky, osolíme, pridáme grilovacie korenie, polejeme šťavou z mäsa a prikryjeme alobalom. Takto pečieme v rúre aspoň 45 minút, potom odkryjeme a ešte tak 15 minút pečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa