Živánska so zemiakmi45

Živánska so zemiakmi

Suroviny

  • 650 g bravčového mäsa
  • 1 kg zemiakov
  • cibuľa
  • cesnak
  • slaninka
  • klobáska
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • mletá rasca
  • vegeta

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Alobal potrieme olejom, navrstvíme zemiaky pokrájané na plátky a cibuľu nakrájanú na kolieska. Osolíme. Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Posypeme mletým čiernym korením z oboch strán. Na zemiaky s ciuľou pridáme na pásiky pokrájanú slaninku a trochu klobásky (pre chuť). Na vrch uložíme rezne aokoreníme mletou rascou a mletou červenou paprikou. Dochutíme vegetou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa