Živánska so zemiakmi45

Živánska so zemiakmi

Suroviny

  • 650 g bravčového mäsa
  • 1 kg zemiakov
  • cibuľa
  • cesnak
  • slaninka
  • klobáska
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • mletá rasca
  • vegeta

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Alobal potrieme olejom, navrstvíme zemiaky pokrájané na plátky a cibuľu nakrájanú na kolieska. Osolíme. Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Posypeme mletým čiernym korením z oboch strán. Na zemiaky s ciuľou pridáme na pásiky pokrájanú slaninku a trochu klobásky (pre chuť). Na vrch uložíme rezne aokoreníme mletou rascou a mletou červenou paprikou. Dochutíme vegetou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa