Zemiaky s nádychom Grécka45

Zemiaky s nádychom Grécka

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • lyžica citrónovej šťavy
  • lyžička majoránky
  • 100 ml kyslej smotany
  • lyžica masla
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Pokrájame ich na kolieska a dáme ich na maslo. Osolíme, polejeme citrónovou šťavou a dochutíme podľa vlastnej fantázie. Zalejeme smotanou a dáme zapiecť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa