Zemiakový tanier s klobásou45

Zemiakový tanier s klobásou

Suroviny

  • 300g zemiakov
  • 3 šalotky, 2 strúčiky cesnaku
  • 100g póru
  • soľ
  • mletá rasca
  • sušené oregano
  • lístky čerstvého oregana
  • olej
  • 1 mrkva
  • 60g čerstvých
  • šampiňónov
  • 1 údená klobása
  • 1 lyžica masla, zeleninový vývar

Náročnosť receptu

jednoduchý

82%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji speníme nakrájané šalotky s plátkami cesnaku. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky, kúsky mrkvy, kolieska póru, osolíme a spolu orestujeme. Posypeme mletou rascou, sušeným oreganom, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a varíme pod pokrievkou. Údenú klobásu nakrájame na tenké kolieska. Šampiňóny nakrájané na plátky opečieme v panvici na masle. Spolu s kolieskami klobásy vložíme do hrnca a pár minút povaríme. Na tanieri ozdobíme lístkami čerstvého oregana.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa