Zemiakový šalát s koktailovými rajčinami30

Zemiakový šalát s koktailovými rajčinami

Suroviny

  • 1600 g zemiakov
  • 6 vajec
  • 400 ml konzervovaných koktajlové paradajky
  • 160 g ementálu
  • 400 g tatárskej omáčky

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke (od bodu varu 12 minút), necháme vychladnúť. Potom ošúpeme, petlačíme cez krájač do misy. Natvrdo uvarené vajíčka zmiešame s tatárskou omáčkou, šťavou z paradajok a na kúsky nakrájaným ementálom a vymiešame so zemiakmi. Na povrch zemiakového šalátu poukladáme paradajky, uložíme do chladničky na hodinu a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa