Zemiakové knedle s tajomstvom45

Zemiakové knedle s tajomstvom

Suroviny

  • 450 g zemiakov
  • 220 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 PL krupice
  • 1 PL mlieka
  • 1 PL masla
  • 200 g údeného mäsa nakrájaného na kocky
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme doležať do ďalšieho dňa. Potom ich ošúpeme, nastrúhame a pridáme k nim múku, krupicu, soľ, vajce, mlieko a maslo. Vypracujeme cesto, pomúčime  a rozvaľkáme. Vykrajujeme veľké štvorce, do ktorých stredu vkladáme po lyžici nakrájaného údeného mäsa. Vypracujeme guľky, ktoré varíme kým nevyplávajú v osolenej vode. Podávame s kyslou kapustou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa