Zemiakové guľky s kyslou kapustou45

Zemiakové guľky s kyslou kapustou

Suroviny

  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 8 rožkov
  • cibuľa
  • olej
  • kyslá kapusta
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky postrúhame ako na halušky, pridáme k nim nakrájané rožky a mokrými rukamu tvarujeme guľky väčšie ako vlašský orech. Hádžeme ich do vriacej osolenej vody, kde ich necháme variť asi 6 minút od bodu varu. Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme kyslú kapustu a prehrejeme ju. Guľky posypeme kapustou a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa