Zeleninový hrniec s údeninou45

Zeleninový hrniec s údeninou

Suroviny

  • 1 väčšia biela cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 3 paštrnáky, 150g karfiolu
  • 200g zemiakov
  • pol kalerábu
  • 2 cibuľky
  • 130g kelu
  • 200g mäkkej točenej salámy
  • zeleninový vývar
  • soľ a mletá rasca
  • vegeta
  • 1 bobkový list
  • 40g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cibuľu nakrájanú na kocky opečieme dosklovita v hrnci na rozpustenom masle. Pridáme mrkvu s paštrnákom nakrájané na kolieska, kúsky kalerábu, osolíme a na miernom ohni restujeme 3-4 minúty. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom, vložíme bobkový list a pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Potom do hrnca dáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, posekané listy kelu, nakrájanú cibuľku, rozobraté ružičky karfiolu, posypeme mletou rascou a ochutíme vegetou. Podľa potreby prilejeme vývar a varímeďalej. Asi 10 minút pred dovarením vhodíme do hrnca nakrájanú mäkkú salámu a ešte povaríme domäkka.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa