Zeleninový hrniec s údeninou45

Zeleninový hrniec s údeninou

Suroviny

  • 1 väčšia biela cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 3 paštrnáky, 150g karfiolu
  • 200g zemiakov
  • pol kalerábu
  • 2 cibuľky
  • 130g kelu
  • 200g mäkkej točenej salámy
  • zeleninový vývar
  • soľ a mletá rasca
  • vegeta
  • 1 bobkový list
  • 40g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cibuľu nakrájanú na kocky opečieme dosklovita v hrnci na rozpustenom masle. Pridáme mrkvu s paštrnákom nakrájané na kolieska, kúsky kalerábu, osolíme a na miernom ohni restujeme 3-4 minúty. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom, vložíme bobkový list a pod pokrievkou varíme asi 15 minút. Potom do hrnca dáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, posekané listy kelu, nakrájanú cibuľku, rozobraté ružičky karfiolu, posypeme mletou rascou a ochutíme vegetou. Podľa potreby prilejeme vývar a varímeďalej. Asi 10 minút pred dovarením vhodíme do hrnca nakrájanú mäkkú salámu a ešte povaríme domäkka.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa