Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou30

Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad farfalle
  • troška mlieka
  • syr v črievku
  • eidam alebo čedar
  • mrazená zelenina podľa vlastného výberu.

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny a mrazenú zeleninu uvaríme zvlášť a zlejeme z oboch vodu. Zmiešame. Trošku mlieka zohrejeme, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr a roztopíme. Roztopenou zmesou zalejeme cestoviny so zeleninou a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa