Zeleninová pochúťka na bagete30

Zeleninová pochúťka na bagete

Suroviny

  • olivový olej
  • tvrdý syr
  • lístky čerstvej bazalky
  • farebné papriky
  • cuketa
  • baklažán
  • šampiňóny
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 8 kúskov nakrájanej bagety

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Farebné papriky nakrájajte na malé kúsky spolu s cuketou, baklažánom a so šampiňónmi domäkka opečte v panvici na oleji. Posoľte, okoreňte a spolu premiešajte. Opečenú zeleninu rozložte na lístky bazalky a dajte na opečené bagetové kúsky. Takto naplnené ich dajte krátko zapiecť, kým sa syr nerozpustí. Nakrájané kúsky bagety opečte v hriankovači, alebo na panvici. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom a položte na ne nakrájaný tvrdý syr.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa