Zbojnícky guláš45

Zbojnícky guláš

Suroviny

  • 100 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ kg ľubovoľného mäsa
  • mletú červenú papriku
  • 1 feferónku
  • 4 očistené zemiaky
  • 3 huby (čerstvé alebo sušené)
  • 1 hlávku kapusty
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kocky slaniny popražte. Keď pustia tuk a zbelejú pridajte posekanú cibuľu a cesnak. Keď cibuľa zosklovatie pridajte papriku, mäso, feferónku, zemiaky, huby, posoľte a uvarte. Zemiaky roztlačte a do mäkkého mäsa pridajte nastrúhanú hlávku kapusty, posypte rascou a povarte kým kapusta nezmäkne. Podávajte s chlebom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa