Zapekaný sendvič30

Zapekaný sendvič

Suroviny

  • krájaný sendvič
  • maslo alebo nátierkové maslo
  • šunka alebo mäkká saláma
  • tenké plátky tvrdého syra a ďalšie ingrediencie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky sendviča natrieme maslom, položíme na ne plátky šunky tak, aby nepresahovali sendvič, pridáme iné ingrediencie podľa chuti. Sendviče prekryjeme plátkom syra. Položíme na suchý plech a zapečieme do ružova. Podávame s oblohou podľa vlastnej chuti a fantázie.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa