Zapekaný sendvič30

Zapekaný sendvič

Suroviny

  • krájaný sendvič
  • maslo alebo nátierkové maslo
  • šunka alebo mäkká saláma
  • tenké plátky tvrdého syra a ďalšie ingrediencie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky sendviča natrieme maslom, položíme na ne plátky šunky tak, aby nepresahovali sendvič, pridáme iné ingrediencie podľa chuti. Sendviče prekryjeme plátkom syra. Položíme na suchý plech a zapečieme do ružova. Podávame s oblohou podľa vlastnej chuti a fantázie.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa