Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami30

Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami

Suroviny

  • 800 g mladej tekvice
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml sladkej smotany
  • 150 ml mlieka
  • 100 g prerastenej slaniny
  • olej
  • 2 lyžice lupienkov mandlí
  • 100 g syra eidam
  • listy šalvie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tekvicu očistite a nahrubo nastrúhajte. Vajcia vyšľahajte so smotanou, s mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom, lístkami šalvie a s väčšinou nastrúhaného syra. Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte zvlášť na panvici. Spolu s vajcovou zmesou pridajte k tekvici a vlejte do vymastenej zapekacej nádoby. Dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút. Pár minút pred koncom pečenia posypte tekvicovú zmes zvyšným syrom, mandľovými lupienkami a dopečte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa