Zapekaná brokolica s vajcom30

Zapekaná brokolica s vajcom

Suroviny

  • 600 g brokolice
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu strúhanky
  • 2 dcl mlieka
  • vajce a soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu uvarenú v osolenej vode dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného kastrólika. Mlieko rozmiešame s vajcom, so soľou a so zvyškom strúhanky, zalejeme ním brokolicu a dáme zapiecť. Zapečenú brokolicu polejeme zvyškom roztopeného masla. Podávame so zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa