Zapečené croissanty s čokoládou a višňami45

Zapečené croissanty s čokoládou a višňami

Suroviny

  • 8 maslových croissantov
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 6 vajec
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 500 g mrazených višní
  • 2 lyžičky Solamylu na zahustenie
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslové croissanty pokrájame na hrubšie kúsky. Smotanu dáme do hrnca s mliekom, mierne zohrejeme, vložíme kúsky nalámanej čokolády, rozpustíme a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Žĺtky vymiešame s vanilínovým cukrom. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do čokoládového mlieka vmiešame vymiešané žĺtky, vyšľahané bielky, rozpustené maslo a premiešame. Višne necháme asi 10 minút postáť na teplom mieste.

Hlbokú zapekaciu misu s rozmermi 29 x 19 cm vytrieme maslom. Rozložíme do nej plátky croissantov, posypeme 250 g višňami a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou. Necháme 5 minút postáť, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Povrch misy pri pečení môžeme prikryť alobalom.

Zvyšné višne dáme do panvice, podľa chuti pridáme cukor, prilejeme vodu a pár minút povaríme. V troche studenej vody vymiešame Solamyl a šťavu zahustíme. Po zapečení necháme nákyp odstáť. Potom pokrájame, posypeme práškovým cukrom a polejeme višňovou omáčkou.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa