Višňovo-kokosový koláč45

Višňovo-kokosový koláč

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 pohár zaváraných višní (odkôstkovaných)
  • 100 g strúhaného kokosu + na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku preosejte aj s kypriacim práškom do hlbšej misy. Prisypte kryštálový a vanilkový cukor, kokos a suchú zmes premiešajte. Pridajte mlieko a vajcia. Cesto dobre vyšľahajte ručným mixérom alebo metličkou. Plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Odkvapkané višne rovnomerne rozsypte na povrch koláča a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 minút. Asi 10 minút pred koncom pečenia posypte povrch koláča a dopečte. Kokos bude jemne opečený a chrumkavý
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa