Višňovo-kokosový koláč45

Višňovo-kokosový koláč

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 pohár zaváraných višní (odkôstkovaných)
  • 100 g strúhaného kokosu + na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku preosejte aj s kypriacim práškom do hlbšej misy. Prisypte kryštálový a vanilkový cukor, kokos a suchú zmes premiešajte. Pridajte mlieko a vajcia. Cesto dobre vyšľahajte ručným mixérom alebo metličkou. Plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Odkvapkané višne rovnomerne rozsypte na povrch koláča a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 minút. Asi 10 minút pred koncom pečenia posypte povrch koláča a dopečte. Kokos bude jemne opečený a chrumkavý
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa