Vanilkový puding s ananásom45

Vanilkový puding s ananásom

Suroviny

  • 3 dl čerstvého mlieka
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 20 g krémového prášku Zlatý klas
  • 1 vaječný žĺtok
  • 2 vaječné bielky
  • 10 g práškový cukor
  • na ovocnú omáčku: 250 g ananásového kompótu
  • 50 g marhuľového džemu
  • 30 g kryštálového cukru
  • 10 g krémového úprášku Zlatý klas
  • 2 dl vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bielky a 30 g kryštálového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Mlieko, zvyšný kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť. V časti mlieka vymiešame krémový prášok a uvaríme puding, do ktorého pridáme sneh. Hotovú hmotu dáme do studenou vodou vypláchnutých foriem a dobre vychladíme. Podávame poliate omáčkou, ktorú si pripravíme tak, že cukor, vodu a marhuľový džem dobre rozmiešame a pridáme rozmixovaný ananásový kompót. V malom množstve rozpustíme krémový prášok a všetko spolu chvíľu povaríme. Touto ovocnou omáčkou polejeme vychladený puding. Puding môžeme poliať teplou, ale i studenou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa