Vanilkový puding s ananásom45

Vanilkový puding s ananásom

Suroviny

  • 3 dl čerstvého mlieka
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 20 g krémového prášku Zlatý klas
  • 1 vaječný žĺtok
  • 2 vaječné bielky
  • 10 g práškový cukor
  • na ovocnú omáčku: 250 g ananásového kompótu
  • 50 g marhuľového džemu
  • 30 g kryštálového cukru
  • 10 g krémového úprášku Zlatý klas
  • 2 dl vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bielky a 30 g kryštálového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Mlieko, zvyšný kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme variť. V časti mlieka vymiešame krémový prášok a uvaríme puding, do ktorého pridáme sneh. Hotovú hmotu dáme do studenou vodou vypláchnutých foriem a dobre vychladíme. Podávame poliate omáčkou, ktorú si pripravíme tak, že cukor, vodu a marhuľový džem dobre rozmiešame a pridáme rozmixovaný ananásový kompót. V malom množstve rozpustíme krémový prášok a všetko spolu chvíľu povaríme. Touto ovocnou omáčkou polejeme vychladený puding. Puding môžeme poliať teplou, ale i studenou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Šľahačka vydrží na zákusku alebo torte do druhého dňa, ak po vyšľahaní pridáme do nej lyžicu práškového cukru a šľahačku ešte raz prešľaháme.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa