Údené mäso s hnedou omáčkou45

Údené mäso s hnedou omáčkou

Suroviny

  • 300 g údeného bravčového karé
  • soľ
  • nové korenie
  • bobkový list
  • 1 cibuľa
  • 1 dcl oleja
  • 50 g medu
  • 20 g paradajkový pretlak
  • 50 g sušených húb
  • 20 g sušených sliviek
  • 300 g zemiakov
  • 20 g čerstvej pažítky

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Údené karé dáme variť do vody spolu so soľou, novým korením, bobkovým listom a sušenými hubami. Varíme podľa veľkosti mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme med, paradajkový pretlak a zalejeme s vývarom z mäsa. Omáčku necháme variť až nám začne hustnúť a pridáme do nej sušené slivky a huby z vývaru. Krátko povaríme, mäso prelievame omáčkou a podávame s uvarenými a roztlačenými zemiakmi s pažítkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa