Tvarohový sen30

Tvarohový sen

Suroviny

  • 500 g jemného tvarohu
  • ½ l ríbezlí alebo drene
  • práškový cukor
  • okrúhle piškóty
  • mandarínka/pomaranč
  • šťava z 1 citróna
  • 2 pochúťkové smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • koňak

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvaroh spolu so smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou vymiešame, pridáme vanilkový a práškový cukor podľa chuti. Rozmixujeme najemno. Do pohárov ukladáme vrstvu tvarohu, vrstvu ríbezlí, 3 piškóty, znova tvaroh, ríbezle, piškóty. Pokračujeme až 1,5 cm pod okraj pohára. Mesiačiky mandarínky/pomaranča pokrájame na slzičky, ktorými ozdobíme vrch pohárov ako kvet margarétky. Medzi slzičky uložíme guľky ríbezlí. Do každého pohára nalejeme štamperlík koňaku. Podávame chladené.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa