Tvarohový mrežovník45

Tvarohový mrežovník

Suroviny

  • CESTO: 200 g hladkej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 130 g studeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia a 2 lyžice kyslej smotany
  • práškový cukor na posypanie
  • PLNKA: 750 g mäkkého jemného tvarohu (obsah tuku 4-6 percent)
  • 2 vajcia a 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hladkú múku zmiešajte so špaldovou múkou, s kypriacim a práškovým cukrom. Pridajte studené maslo pokrájané na kúsky a vypracujte posýpku. Do posýpky pridajte vajcia, smotanu a urobte hladké cesto. Vložte do mikroténového vrecka a dajte do chladu na 30 minút odstáť.

Pripravte plnku: Tvaroh, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru a pudingový prášok zmiešajte. Nakoniec zapracujte sneh z bielkov.

Asi dve tretiny cesta rozvaľkajtea vyložte ním dno a boky formy s priemerom 26 cm. Na cesto rozotrite plnku. Zvyšné cesto rozvaľkajte, pokrájajte na pásy široké asi 2 cm a na plnke vytvorte mriežku. Pečte pri teplote 170 stupňov Celzia asi 25 minút. Vychladnutý mrežovník posypte práškovým cukrom.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa