Tvarohová omeleta s nugátom a jablkami45

Tvarohová omeleta s nugátom a jablkami

Suroviny

  • 4 jablká
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 ml bieleho suchého vína
  • 150 ml vody
  • Na omeletu: 8 vajec
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g masla
  • 150 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • Na nugátový krém: 150 g nugátu
  • 100 g jemného tvarohu
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 ml mlieka

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Jablká očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na mesiačiky. Z cukru, vína a vody uvaríme sirup. Jablká zalejeme horúcim sirupom a necháme vychladnúť. Pripravíme omeletu: Žĺtky a cukor vyšľaháme dohladka. Postupne pridáme mäkké maslo a tvaroh. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkového krému. Nakoniec pridáme kukuričný škrob. Tvarohové cesto vylejeme na teflónovú panvičku, vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme 15 minút. Pripravíme nugátový krém: Nugát rozpustíme vo vodnom kúpeli. V mixéri rozšľaháme tvaroh s cukrom a mliekom na pyré. Postupne doň pridávame roztopený nugát. Omeletu podávame s jablkami v sirupe a s nugátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa