Tuniakové farfale s hríbami45

Tuniakové farfale s hríbami

Suroviny

  • 500 gr farfal (cestovinové mašličky)
  • 60 gr masla
  • 1 PL olivového oleja,1 cibuľa,1 strúčik cesnaku-pretlačiť,120 gr hríbov
  • 250 gr sladkej smotany
  • 450 gr tuniaka v konzerve
  • 1 PL citronóvej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvaríme farfale, pokiaľ sa farfale varia pripravíme omáčku: maslo a olej zohrejeme na hlbšej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pražíme do zmäknutia na slabom ohni, pridáme nakrájané hríby a pražíme ešte 2 min. Pridáme smotanu a dáme silnejší oheň nech zovrie. Potom zmenšíme oheň a necháme pomaly vrieť až do zhustnutia, stále miešame. Pridáme tuniaka a citronovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a ešte trochu povaríme. Nakoniec omáčkou prelejeme cestoviny.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa