Torta s malinovou penou30

Torta s malinovou penou

Suroviny

  • 100 g masla
  • 100 g sušienok
  • 1/2 dl lieskových orechov
  • Náplň:
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dl tvarohu
  • 1/2 dl práškového cukru
  • 200 g malín

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme si korpus - maslo, sušienky, nasekané orechy a všetko zmiešame a vypracujeme. Zmes dáme do formy a urobíme zvýšené 3 cm okraje. Vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej tvaroh a cukor. Polovicu malín dáme do plnky. Vylejeme to na korpus a dozdobíme druhou polovicou malín a posypeme čokoládou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa