Tofu pletence45

Tofu pletence

Suroviny

  • 300 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g margarínu
  • 100 g údeného syra TOFU
  • vajce na potretie
  • 1 dl mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 2 lyžičky soli.

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z mlieka, droždia, cukru a soli urobíme kvások, primiešame múky a postrúhané údené tofu. Zamiesime cesto, sformujeme ho do valca a rozrežeme na 16 rovnakých dielov. Každý diel postupne rozvaľkáme na okrúhlu placku. Tú rozrežeme naprieč na 16 rovnakých dielov (ako tortu). Každý diel zvinieme od širšieho konca. Závitky uložíme na suchý plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme zvyškom strúhaného údeného tofu, zmiešaného s lyžičkou soli. Upečieme vo vyhriatej rúre do ružova.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa