Tofu cibuliačka45

Tofu cibuliačka

Suroviny

  • 200 g marinovaného
  • alebo cistého tofu
  • 200 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 malý zeler
  • 2 veľké cibule
  • olej
  • 1,6 l vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky, nakrájame na kocky a varíme v slanej vode. Tofu nakrájame na kocky 1 cm hrubé, namarinujeme v základnej marináde alebo dochutíme sójovou omáčkou a spolu s nakrájanou cibulou na prudkom ohni osmažíme. Pred dovarením zemiakov vmiešame do polievky osmažené Tofu s cibuľkou a dovaríme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa