Teľacina na grile s anglickou zeleninou45

Teľacina na grile s anglickou zeleninou

Suroviny

  • 600 g teľacieho mäsa zo stehna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 60 g oleja
  • 4 plátky šunky
  • 100 g údeného syra
  • kečup
  • zmes anglickej mrazenej zeleniny

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso necháme odležať, zbavíme ho tuku, opláchneme a pokrájame na hrubšie rezne, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Gril dobre zohrejeme, odležané rezne naň poukladáme a na jednej strane grilujeme cca 4 minúty. Potom rezne obrátime, potrieme olejom a znovu grilujeme 4 minúty. Grilovací rošt s rezňami vytiahneme, na každý rezeň položíme plátok šunky, nasypeme postrúhaný syr a ešte grilujeme 2 minúty. Hotové rezne ozdbobíme omáčkou či kečupom a obložíme rozmrazenou zeleninovou zmesou
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa