Tekvicový prívarok30

Tekvicový prívarok

Suroviny

  • 1 kg tekvice
  • 5 dkg masla
  • 5 dkg hladkej múky
  • 3 dcl mlieka
  • soľ
  • kôpor
  • cukor
  • sladka smotana
  • citrónová šťava alebo ocot

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú, pokrájanú tekvicu osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Múku opražíme nasucho, rozriedime mliekom, rozšľaháme, pridáme k tekvici a povaríme. Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou a posekaným kôprom. Nakoniec pridáme smotanu a čerstvé maslo.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa