Tekvicový prívarok30

Tekvicový prívarok

Suroviny

  • 1 kg tekvice
  • 5 dkg masla
  • 5 dkg hladkej múky
  • 3 dcl mlieka
  • soľ
  • kôpor
  • cukor
  • sladka smotana
  • citrónová šťava alebo ocot

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú, pokrájanú tekvicu osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Múku opražíme nasucho, rozriedime mliekom, rozšľaháme, pridáme k tekvici a povaríme. Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou a posekaným kôprom. Nakoniec pridáme smotanu a čerstvé maslo.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Po vsypaní cestovín vodu privedieme čo najrýchlejšie opäť k varu.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa