Tekvicový koláč45

Tekvicový koláč

Suroviny

  • 40 dkg tekvice
  • 15 dkg tvrdý syr
  • 15 dkg salámy
  • 3 -5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vegeta
  • oregano
  • 1 dcl olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tekvicu a tvrdý syr nastrúhame, salámu a cibuľu nakrájame, prelisujeme cesnak a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Hmotu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme 25 minút. Namiesto tekvice môžeme dať cuketu.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa