Talianske hrianky30

Talianske hrianky

Suroviny

  • 1 bagetu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice panenského olivového oleja
  • 4 sušené rajčiny marinované v olivovom oleji
  • 30 g masla
  • 12 tmavých olív
  • 1/4 lyžičky sušeného rozmarínu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bagetu pokrájame na plátky, potrieme zmesou olivového oleja a prelisovaného cesnaku a poukladáme ich na pekáč. Sušené rajčiny nadrobno pokrájame a rozmixujeme ich s maslom a soľou. Zmes navrstvíme na plátky bagety a dáme do rúry zapiecť. Zapečené hrianky posypeme na kolieska pokrájanými olivami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa