Syrové krokety 45

Syrové krokety

Suroviny

  • 100g nahrubo postrúhaného tvrdého syra
  • 2 rožky z predošlého dňa
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vajcia z toho 1 vajce uvarené natvrdo
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • 1 malá cibuľa
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rožky nakrájame na malé kocky, dáme do misy, pokropíme mliekom a necháme postáť. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno spolu s uvareným vajíčkom a aj s vychladnutou cibuľou dáme do misy k rožkom. Pridáme rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, vegetu a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme menšie krokety, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakmi zmiešanými s opečenou cibuľou a červenou paprikou. Ozdobíme šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa