Syrové krokety 45

Syrové krokety

Suroviny

  • 100g nahrubo postrúhaného tvrdého syra
  • 2 rožky z predošlého dňa
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vajcia z toho 1 vajce uvarené natvrdo
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • 1 malá cibuľa
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rožky nakrájame na malé kocky, dáme do misy, pokropíme mliekom a necháme postáť. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno spolu s uvareným vajíčkom a aj s vychladnutou cibuľou dáme do misy k rožkom. Pridáme rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, vegetu a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme menšie krokety, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakmi zmiešanými s opečenou cibuľou a červenou paprikou. Ozdobíme šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Na vymastenie plechu alebo panvice dobre poslúži surový očistený a rozkrojený zemiak a vidlička, ktorú do neho zapichneme a tak rovnomerne rozotierame tuk.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa