Sviečkovica so smotanovým dipom a so zeleninou45

Sviečkovica so smotanovým dipom a so zeleninou

Suroviny

  • 4 plátky bravčovej sviečkovice
  • olivový olej
  • pol žltého melóna
  • pol brokolice
  • 1 mladá cuketa
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • štipka korenia karí

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a osušené mäso osoľte, okoreňte a napichnite na vopred namočené špajdle. Položte na jemne naolejovanú rozpálenú grilovaciu panvicu a opečte z oboch strán. Kyslú smotanu vidličkou dobre vyšľahajte, ochuťte horčicou, korením, soľou a štipkou korenia karí. Brokolicu rozoberte na ružičky a v osolenej vriacej vode povarte 1 až 2 minúty. Vyberte a preložte do ľadovej vody. Ostane krásne zelená a chrumkavá. Opečenú sviečkovicu podávajte s dipom, s mesiačikmi očisteného melóna, brokolicou a s kúskami mladej cukety
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa