Stredomorské sendviče30

Stredomorské sendviče

Suroviny

  • 180 g morských ráčikov
  • 1 lyžica masla
  • 125 g nátierkového syra
  • šťava z polovice citróna
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (alebo 1 malá lyžica sušených)
  • 200 g šalátovej uhorky
  • 8 plátkov toastového chleba
  • kôpor
  • 3 lyžice destilátu podľa chuti
  • maslo na natieranie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ráčikov prepláchneme pod tečúcou vodou a premiešame s 3 až 4 lyžicami pálenky. Mäkké maslo vymiešame s nátierkovým syrom, pridáme nakrájané bylinky, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Uhorku očistíme a nakrájame na 0,5 cm plátky, toastový chlieb krátko opražíme na olejom potretej teflónovej panvici, povypichujeme z neho kolieska, ktoré jemne natrieme maslom. Na každé koliesko položíme plátok uhorky, na ňu malý oriešok syrovej nátierky, do ktorého vtlačíme ráčikov. Chlebíky tesne pred podávaním ozdobíme vetvičkou kôpru.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa