Stredomorské sendviče30

Stredomorské sendviče

Suroviny

  • 180 g morských ráčikov
  • 1 lyžica masla
  • 125 g nátierkového syra
  • šťava z polovice citróna
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (alebo 1 malá lyžica sušených)
  • 200 g šalátovej uhorky
  • 8 plátkov toastového chleba
  • kôpor
  • 3 lyžice destilátu podľa chuti
  • maslo na natieranie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ráčikov prepláchneme pod tečúcou vodou a premiešame s 3 až 4 lyžicami pálenky. Mäkké maslo vymiešame s nátierkovým syrom, pridáme nakrájané bylinky, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Uhorku očistíme a nakrájame na 0,5 cm plátky, toastový chlieb krátko opražíme na olejom potretej teflónovej panvici, povypichujeme z neho kolieska, ktoré jemne natrieme maslom. Na každé koliesko položíme plátok uhorky, na ňu malý oriešok syrovej nátierky, do ktorého vtlačíme ráčikov. Chlebíky tesne pred podávaním ozdobíme vetvičkou kôpru.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa