Strapačková polievka45

Strapačková polievka

Suroviny

  • prelisovaný a so soľou na jemno rozotrený cesnak
  • horúca voda
  • ktorá nám ostala po uvarení halušiek zo zemiakového cesta ( strapačiek )
  • halušky
  • kôpor
  • príp. pažítka alebo petržlen

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do tanierov dáme prelisovaný a so soľou na jemno rozotrený cesnak (množstvo podľa chuti ) a zalejeme horúcou vodou, ktorá nám zostala po uvarení halušiek zo zemiakového cesta ( strapačiek ) -pridáme niekoľko halušiek, môžeme posypať nasekaným kôprom, pažítkou, príp. petržlenom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa