Špenátový koláč45

Špenátový koláč

Suroviny

  • slanina
  • 450g listového špenátu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • smotana na šľahanie
  • bambino
  • lístkové cesto
  • feta syr na posypanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Slaninu opražíme, pridáme na ňu listový špenát a roztlačený cesnak. Podusíme, kým sa neodparí prebytočná voda a pridáme smotanu a bambino. Varíme, kým nevznikne hustá hmota. Do formy si pripravíme lístkové cesta, na neho dáme vychladnutú zeleninovú zmes a posypeme feta syrom. Vrch ozdobíme mriežkami z cesta. Pečieme 25 minút pri teplote 220 stupňov Celzia. Namiesto špenátu možno použiť aj inú zeleninu.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa