Španielska orechová torta45

Španielska orechová torta

Suroviny

  • 1 dávka základného treného cesta
  • 300 g jemnej horkej čokolády
  • 200 g vlašských orechov
  • 1 vanilkový struk
  • 50 g citronátu
  • 50 g kokosového oleja
  • 200 g smotany na šľahanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Odoberte 100 g čokolády a najemno nasekajte. Z vlaš- ských orechov vyberte pekné polovičky (14 kusov na ozdobovanie), zvyšok najemno nasekajte. Vanilku prerežte po dĺžke a nožom vyškriabte dužinu. Nasekajte citronát najemno. Pripravte cesto podľa základného receptu a vmiešajte pripravené suroviny z bodu jeden. Cesto naplňte do formy vytretej maslom a vysypanej múkou (priemer 26 cm) a uhlaďte stierkou. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia (teplovzdušná 160) a pečte 35 minút. Nechajte vychladnúť a vyberte z formy. Na polevu nasekajte 200 g čokolády a spolu s kokosovým olejom rozpustite nad vodným kúpeľom. Pridajte smotanu a dobre rozmiešajte. Nalejte na vychladnutý koláč, ozdobte orechmi a nechajte stuhnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa