Špagety carbonara30

Špagety carbonara

Suroviny

  • špagety
  • 4 plátky šunky
  • trochu slaninky
  • 1 vajce
  • smotana
  • olej
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na troche oleja a masla opečieme na kúsky nakrájanú šunku a slaninu, pridáme uvarené špagety a miešame, kým sa nezohrejú. Rozbijeme do nich jedno vajce a rýchlo miešame. Prilejeme smotanu, necháme prevrieť a hneď podávame. Dochutíme soľou a korením.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa