Šošovicová (fazuľová) polievka45

Šošovicová (fazuľová) polievka

Suroviny

  • 1 šálku šošovice (fazule)
  • 1 menšiu cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • koreňovú zeleninu
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • vegetu
  • olej
  • 2 PL hladkej múky
  • petržlenovú vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu dáme namočiť deň dopredu (šošovicu netreba). Na druhý deň (šošovicu v ten istý deň) ju uvaríme do polomäkka, pridáme pokrájanú zeleninu, prelisovaný cesnak a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom urobíme zápražku. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme studenou vodou, metličkou rozmiešame a vlejeme do polievky. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, vegetu a varíme. Po odstavení pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa