Sója po thajsky45

Sója po thajsky

Suroviny

  • 1 balenie sójového mäsa na pásiky
  • 1 ½ lyžice škrobovej múčky
  • niekoľko bambusových výhonkov
  • ½ šálky mango výhonkov alebo klíčkov
  • ustricová omáčka
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sójové mäso povaríme 20 minút v kuracom vývare. Vyžmýkame a osmažíme na oleji. Pridávame bambusové výhonky, mangové klíčky a dochutíme ustricovou omáčkou. Podľa potreby pridáme vodu a prípadne cesnak.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa