Sója po thajsky45

Sója po thajsky

Suroviny

  • 1 balenie sójového mäsa na pásiky
  • 1 ½ lyžice škrobovej múčky
  • niekoľko bambusových výhonkov
  • ½ šálky mango výhonkov alebo klíčkov
  • ustricová omáčka
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sójové mäso povaríme 20 minút v kuracom vývare. Vyžmýkame a osmažíme na oleji. Pridávame bambusové výhonky, mangové klíčky a dochutíme ustricovou omáčkou. Podľa potreby pridáme vodu a prípadne cesnak.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa