Smotanové rezne45

Smotanové rezne

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa
  • soľ
  • 2 vajcia
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky medu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • horčica
  • trochu hladkej múky
  • 80 g mozzarelly

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové mäso pokrájané na rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, horčicu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, med a hladkú múku. Ochutené plátky mäsa ponoríme do nálevu a necháme 10 minút odstáť. Potom mäso rozložíme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením na povrch mäsa položíme kolieska mozzarelly a dopečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa