Smotanové rezne45

Smotanové rezne

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa
  • soľ
  • 2 vajcia
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky medu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • horčica
  • trochu hladkej múky
  • 80 g mozzarelly

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové mäso pokrájané na rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, horčicu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, med a hladkú múku. Ochutené plátky mäsa ponoríme do nálevu a necháme 10 minút odstáť. Potom mäso rozložíme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením na povrch mäsa položíme kolieska mozzarelly a dopečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa