Slivkový koláč45

Slivkový koláč

Suroviny

  • 230 g polohrubej múky
  • 110 g masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 750 g sliviek
  • 20 g masla
  • 50 g polohrubej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 dl smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmiešame múku, maslo, cukor, 5 cl vody a vytvoríme bochníček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru na 180 °C a vymastíme formu s priemerom 26 cm na pečenie. Vyberieme cesto, rozložíme do formy, navrch poukladáme slivky. Rozšľaháme vajcia, cukor, múku a smotanu a nalejeme na slivky. Všetko dáme zapiecť na cca 40 minút. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa