Sladké cestoviny30

Sladké cestoviny

Suroviny

  •  cestoviny
  • strúhanku
  • cukor
  • maslo
  • vodu

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

 Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Keď budú uvarené, vylejeme z nich vodu a vsypeme k nim trochu strúhanky a cukor podľa chuti. Pridáme aj roztopené maslo. Všetko spolu premiešame a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa