Silvestrovská enciánová dobrôtka45

Silvestrovská enciánová dobrôtka

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 180 g Hery
  • 50 g eidamu
  • majorán
  • rasca
  • soľ
  • vegeta
  • korenie. Plnka: 80 g masla
  • 250 g enciánu
  • karí korenie
  • 2 ČL kyslej smotany
  • pažítka.

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, žĺtka a Hery vypracujeme cesto. Eidam nastrúhame a vmiešame do cesta, osolíme a okoreníme. Cesto necháme 20 minút odležať. Maslo, nadrobno nakrájaný encián, smotanu, pažítku a korenie zmiešame. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, naplníme enciánovou plnkou a pečieme.  
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa