Sendviče so sezamovou kôrkou a kuracím šalátom45

Sendviče so sezamovou kôrkou a kuracím šalátom

Suroviny

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • 1 bobkový list
  • 2 vetvičky tymianu (môže byť aj sušený)
  • 1,5 kg kuraťa bez drobkov
  • ½ hrnčeka majonézy
  • lyžička čerstvo nasekanej pažítky
  • 3 šalotky (druh cibule)
  • soľ
  • čerstvé mleté čierne korenie
  • 24 plátkov bieleho sendvičového chleba
  • 10 lyžíc masla
  • ktoré má izbovú teplotu a ½ šálky pražených sezamových semienok.

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu, korenie, bobkový list a tymian dajte do hrnca. Pridajte kura a zalejte takým množstvom studenej vody, aby bolo celé ponorené. Prikryte pokrievkou a asi hodinu varte. Mäso odstavte, korenie vyhoďte, vývar zlejte a zatiaľ uschovajte v chladničke. Keď kura vychladne, odstráňte kožu, oberte mäso a nejemno ho nakrájajte. V miske zmiešajte majonézu so sezamovým olejom. Vložte kúsky kuraťa a premiešajte. Pridajte koriander, pažítku, šalotku a znova premiešajte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Každý krajec chleba natrite maslom. Na polovicu sendvičov naneste kurací šalát a prikryte tými zvyšnými chlebíkmi. Odrežte kôrky, každý sendvič prerežte uhlopriečne naprieč a poukladajte jeden za druhým najdlhšou stranou dole, aby na tácke vytvorili trojuholníkový chrbát. Jednu stranu pyramídy natrite troškou masla a posypte sezamovými semiačkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa