Šampióny s cuketou na smotane30

Šampióny s cuketou na smotane

Suroviny

  • 1 pór
  • 1 kávová lyžička vegety
  • 0,5 kg šampiónov
  • 0,5 kg cukety
  • 1 smotana na varenie (250ml)
  • bazalka
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • olej
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji jemne orestujeme pór s vegetou, pridáme na malé kocky (o hrane cca. 0,5 cm) pokrájanú cuketu a naštvrtené šampióny, ktoré jemne posolíme, aby pustili šťavu. V prípade potreby podlejeme trochu (tak by suroviny boli zaliate približne do polovice) vývarom alebo vriacou vodou a necháme dusiť cca. 15 minút, aby sa cuketa rozpadla. Potom pridáme bazalku a mleté biele korenie podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver vlejeme sladkú smotanu na varenie a miešame, kým omáčka nezovrie. Ak chceme hustejšiu omáčku môžeme ju zahustiť múkou. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa