Šampióny s cuketou na smotane30

Šampióny s cuketou na smotane

Suroviny

  • 1 pór
  • 1 kávová lyžička vegety
  • 0,5 kg šampiónov
  • 0,5 kg cukety
  • 1 smotana na varenie (250ml)
  • bazalka
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • olej
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji jemne orestujeme pór s vegetou, pridáme na malé kocky (o hrane cca. 0,5 cm) pokrájanú cuketu a naštvrtené šampióny, ktoré jemne posolíme, aby pustili šťavu. V prípade potreby podlejeme trochu (tak by suroviny boli zaliate približne do polovice) vývarom alebo vriacou vodou a necháme dusiť cca. 15 minút, aby sa cuketa rozpadla. Potom pridáme bazalku a mleté biele korenie podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver vlejeme sladkú smotanu na varenie a miešame, kým omáčka nezovrie. Ak chceme hustejšiu omáčku môžeme ju zahustiť múkou. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa