Šalát Dr. Atkinsa30

Šalát Dr. Atkinsa

Suroviny

  • 250 g brokolice
  • 1 šálka nastrúhaného syru cheddar
  • 1 malá červená cibuľa
  • slanina
  • majonéza
  • umelé sladidlo na dochutenie 3 PL vínneho octu

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu a cibuľku nadrobno nakrájame a dáme do šalátovej misy. Slaninku do chrumkava osmažíme na panvici. Zvlášť si zmiešame majonézu, vínny ocot a umelé sladidlo a dressing necháme odstáť 20 minút. Potom znova premiešame, a nakoniec vylejeme na brokolicu, cibuľku a syr. Navrch posypeme opraženou slaninkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa