Rýchla jablková štrúdľa45

Rýchla jablková štrúdľa

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 1 vajce
  • 4-5 väčších jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • hrsť hrozienok
  • lyžica rumu
  • alebo rumová aróma
  • mletá škorica
  • papier na pečenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto vyvaľkáme a rozprestrieme na plech na papieri na pečenie. Jablká očistíme, ošúpeme, vyberieme jadrá a postrúhame. Zmes zmiešame so škoricou a cukrom podľa chuti. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a pridáme rum, alebo arómu, necháme desať minút postáť a potom pridáme k jablkám. Následne plnku rozotrieme na cesto, zavinieme ho a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa