Rýchla jablková štrúdľa45

Rýchla jablková štrúdľa

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 1 vajce
  • 4-5 väčších jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • hrsť hrozienok
  • lyžica rumu
  • alebo rumová aróma
  • mletá škorica
  • papier na pečenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto vyvaľkáme a rozprestrieme na plech na papieri na pečenie. Jablká očistíme, ošúpeme, vyberieme jadrá a postrúhame. Zmes zmiešame so škoricou a cukrom podľa chuti. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a pridáme rum, alebo arómu, necháme desať minút postáť a potom pridáme k jablkám. Následne plnku rozotrieme na cesto, zavinieme ho a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa