Rybie filé na srbský spôsob45

Rybie filé na srbský spôsob

Suroviny

  • 700 g rybieho filé
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • 1/2 dl oleja
  • 300 g leča
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Náročnosť receptu

stredne náročný

90%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, vložíme do pekáča s olejom a opečieme v rúre po oboch stranách. Na každú porciu navrstvíme lečo a zalejeme smotanou, do ktorej sme vopred pridali múku a vyšľahali. Zapekáme v dobre rozohriatej rúre asi 15 minút. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa