Roštenka plnená syrom s plesňou45

Roštenka plnená syrom s plesňou

Suroviny

  • 4 plátky z vysokej roštenky
  • 12 dkg syra (najlepšie - zlatej nivy)
  • 20 dcl smotany na šľahanie
  • kremžskú horčica
  • francúzska horčica
  • farebné korenie
  • cibuľa
  • worčestrová omáčka
  • maslo a olej na smažení
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky mäsa dôkladne odblaňte a rozklepte na tenké plátky. Potrite ich z jednej strany rozotreným cesnakom so soľou a worčestrovou omáčkou. Z druhej strany dajte na polovicu rozmrvený syr a preložte a okraje sklepnite tak, že vám vznikne kapsa. Posypte pomletým farebným korením. Opražte na oleji. Cibuľu nasekajte na veľmi malé kúsky a speňte na masle, zalejte šľahačkou a nechajte prejsť varom. Pridajte trochu kremžskej horčice, a pokvapkajte francúzskou horčicou. Touto omáčkou na tanieri prelejte a podávajte s ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa