Romanticke srdiečka pre zamilovaných45

Romanticke srdiečka pre zamilovaných

Suroviny

  • Na bezé: 3 bielky
  • 200 g cukru
  • 1 KL citrónovej šťavy
  • Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

1. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

2. Srdiečka necháme vychladnúť. Čo je bezé? Ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre. Uchovávame v suchu.

TIP:
Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa