Rímsky špenát30

Rímsky špenát

Suroviny

  • 600 g čerstvého špenátu
  • 2 až 3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku posekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžičku cukru
  • 300 g hrozienok
  • soľ
  • mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špenát umyjeme a pokrájaný podusíme na oleji bez pridania vody. Špenát vyžmýkame. Na oleji podusíme posekaný cesnak a petržlenovú vňať, pridáme špenát, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame, pridáme cukor a hrozienka. Prehrejeme, premiešame a odstavíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa